De kleine prins

Bestaand verhaal. Opnieuw verteld. Low fidelity prototype.

Bij dit project heb ik met een groepje in een week een stuk van het boek ‘De kleine prins’ verteld op een ‘immersive’ manier.  

Idee

Het stuk dat opgegeven was het stuk waar de kleine prins langs allerlei planeten gaat. Op de planeten woont een personage, bijvoorbeeld een dronkaard of een lantaarnman. Er is geprobeerd om het gevoel van de personage over brengen door hoe de planeet er uit ziet en de audio.

Uitwerking

Het hoefde niet een high-fidelty prototype te zijn. We hebben er voor gekozen om de planeten aan een touw te plakken, waarbij er steeds een daarvan in het midden zit, zodat er wel beweging in zit. Tegelijkertijd schijnt er steeds een licht op de middelste planeet, zodat mensen weten dat op dat moment de audio klinkt voor die planeet

Reflectie

Het was interssant om te zien, dat er binnen een korte tijd toch iets gemaakt kan worden wat de boodschap laat zien. Voornamelijk bij de audio klinkt het bijna als een audioboek met muziek. Het is gemakkelijk om het verhaal in te beelden met de audio erbij. Wanneer er een high-fidelity prototype wordt gemaakt, met bijvoorbeeld grote geprojecteerde planeten geeft het meer impact. Maar met een low-fidelity prototype merk ik hoe belangrijk audio kan zijn.

Audio