Animatie: Persoonlijke ontwikkeling

Creatief. Vrij. Persoonlijk.

Dit was een hele vrije opdracht. De enige eisen waren dat er een belangrijk kenmerk van jezelf in beeld wordt gebracht en er 2 media gecombineerd worden. Ook was het belangrijk om het proces goed vast te leggen.

Concept

Het verhaal wat ik probeer te vertellen gaat over een dieptepunt in mijn leven. Het is een moment van mijn vorige opleiding, waar ik steeds meer aan mijzelf ging twijfelen of ik wel creatief genoeg was. 

Loop van het verhaal

1. Ik heb altijd een creatief beroep willen hebben.

2. Ik begin in het laatste jaar van mijn opleiding (MBO mediavormgeving) te twijfelen of ik wel creatief genoeg ben.

3. Ik vergeleek mijzelf met anderen

4. Ik werd onzeker over mijn werk en wist niet wat ik leuk vond

5. Vond de opleiding CMD en probeer nu daar mijn passie te vinden.

 

Vorm

Aan de hand van het verhaal heb ik verschillende ontwerpen gemaakt. Ik ben uiteindelijk voor een abstract ontwerp gegaan, door met vormen en kleuren emoties te laten zien

Ideeen abstracte vormen

Papier

Materialen

Feedback

Ik heb feedback gevraag aan Keith Tolk (een illustrator die wel eens een gastcollege heeft gegeven). Hij vond het meest schetsmatige ontwerp het interessantst. Ook gaf hij als tip om te kijken naar kleurenpsychologie.

Eindresultaat

Presentatie eindresultaat