Studio create

Opdrachtgever. Vormgeven. Samenwerken.

Het vak waarvoor dit was heette Studio. Het idee daarvan is dat studenten als team van 3 of 4 personen werken voor een echt bedrijf. Elk teamlid heeft een eigen rol. Bij deze opdracht was mijn rol ‘Create’, dat houdt in dat ik voornamelijk bezig was met het concept doorvoeren in de vormgeving.

Opdracht

De opdracht kwam vanuit een bedrijf die Animo Solutions heet. Zij wilden weten hoe zij gebruikers kunnen aanspreken met het behouden van privacy, wanneer zij een aankoop doen in de online entertainment, cultuur en (door)verkoop sector. 

 

Oplossing

Mensen het gevoel geven dat het ‘Makkelijk, snel en veilig’ is om een ticket door te verkopen of over te nemen. Ze hoeven niet meer bang te zijn dat er fraude wordt gepleegd. 

Styleguide

Ik heb een nieuwe styleguide gemaakt voor het bedrijf, omdat de huidige niet aansprak bij de doelgroep. Ik heb de uiteindelijke stijl bedacht, door eerst trendonderzoek te doen en te kijken naar stijlen die nu in zijn. Hieruit kwamen drie stijlen naar voren. De trends zijn voorgelegd bij een aantal mensen. De geometrische vormen bleken daaruit het populairst.

Onderbouwing

‘De kleuren geven het een vrolijke en jeugdige uitrstraling, maar toch nog steeds zakelijk, door de geometrische vormen die gebruikt worden. 

Met de geometrische stijl worden er van een paar vormen, één vorm gemaakt, wat de zekerheid en veiligheid van Animo gerepresenteerd.’ – Styleguide

Adviesrapport

In dit rapport worden de belangrijkste onderzoeksresultaten laten zien, het concept uitgelegd, welke uitingen ervoor worden gebruikt en welk advies het team geeft aan het bedrijf.